2013. június 13., csütörtök

FÜRDŐ EXTRA


Bár az utóbbi  pár hétben kicsit elhanyagoltam a blogot, azért egy ideje érlelődik már bennem ez a bejegyzés, mert ezek a fürdők az igazi kedvenceim. Sosem szerettem a plafonig felcsempézett falú, rideg fürdőszobákat, és bizony az eddigi otthonainkban csakis ott volt csempe a falon, ahol feltétlenül szükséges volt, és ennek már akkor sem anyagi okai voltak. 

Ez az egyik kedvenc fürdőszobám, amire valljuk be, hogy igazán lehet a megnevezést használni: szoba. A csodaszép, faragott keretes, hatalmas tükör az egyetlen díszes elem a designos szabadon álló kád mellett. A kevesebb tényleg több, és nekem nem hiányozna innen semmi sem, ha ebben a kádban merülnék a habok alá.






A kerek ablak és a kád gömbölyded vonalvezetése nagyszerűen kiegészül a rafináltan tükör keretes tükör és a fiókos pipere szekrény szögletességével.











Talán említenem sem kell, hogy a szabadon álló kádak a kedvenceim. Igaz itt egy több tíz négyzetméteres tér állt a rendelkezésre, pazar kilátással. De figyeljük csak meg a részleteket: a kád melletti tükör borítású oszlopot, a  túloldalán a szintén szabadon álló mosdóval. Kinek hiányzik a csempe?





Vidékies pajtaajtóra emlékeztető mosdószekrény, a kedvelt szűzies színre hangolva. A fa mosdópult és a lécekből összeállított kilépő természetes színe épp elég színfolt ebbe az enteriőrben.





Egy rendkívül ügyes burkolóval összedolgozva, gobelin vagy keresztszemes mintát alapul véve kivitelezhető egy ilyen egyedi fal is. Turkáljunk a maradék mozaikok között a fürdőszoba szalonokban. A végeredmény biztosan megéri majd a többnapos sziszifuszi munkát.





Ha nem a fal, akkor a kádtakaró is lehet mintás. Egyedi és nagy előnye, hogy ha megunod egyszerűen változtathatsz rajta 





A természetes anyagokat felhasználva a lakberendezésben is tökéletes harmóniát alakíthatunk ki. 






Nem csak a kád mellé rendelhetünk fa burkolatot, a zuhanyozó is megérdemli. A bambusz pedig hálás alapanyag.






Fa kád, katonás rendben a lécek a falon és a padlón. Nulla csempe vagy burkolólap! Ez az!










Egyedi fürdő-alkalmatosság, képek a falon, robosztus épített polc és nem szokványos csaptelep. Ja és még egy: harmónia.






Sziklakád. Csakis földszintre, mert biztosan nem könnyű darab.





Már majdnem olyan, mintha a szabadban zuhanyoznál, az újrahasznosítás nagymestereinél. 






Sötét? nekem inkább rusztikus és kontrasztos a fehér szaniterekkel, az üveg mosdótállal.















Japánban vannak ilyen fülke nélküli zuhanyozók, ott a tisztálkodás után, ülnek csak bele a kád jó meleg vízbe. Egy ilyen zuhany alatt olyan érzés állni, mintha esőben lennél.






Igazi dézsa-kád modernebb kivitelben, a baldachin szerintem fölösleges, és a fém ikea konyhai lámpa is, de a kád az jöhet(ne).





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése