2014. január 26., vasárnap




CITROMOS  KEKSZ 
PECSÉTELVE

hozzávalók:

1-2 citrom reszelt héja (nagyságtól függ)
80 g vaj
120 g porcukor
1 tojás
180 g liszt

sütipecsét
kerek sütikiszúró vagy pohár
A vajat a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a tojással eldolgozzuk, majd apránként hozzáadjuk az átszitált lisztet és összegyúrjuk, ezután fél órát hűvös helyen pihentetjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeveréses), eközben a tésztát lisztezett deszkán kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és a lisztezett sütipecsétet óvatosan belenyomjuk, majd eltávolítjuk. 
Ha ezzel készen vagyunk, akkor egy picit nagyobb átmérőjű kiszúróval vagy pohárral kiszaggatjuk a kekszet

 és sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
Kb. 10 perc sütési idő után kivesszük a sütőből és a tepsin hagyjuk kihűlni. (Közben a lakás megtelik a finom citromos süti illattal.)
Teával isteni finom, de magában is remek nassolni való.

Ha kedvet kaptál a pecsételgetéshez, a Gasztroshopban beszerezheted hozzá a különböző feliratú pecséteket.
http://gasztroshop.hu/kiszurok_sutipecsetek_70/sutipecsetek_74/sutipecset_home_made_588

(az eredeti recept a sütipecséthez csomagolt Larousse kiadványban francia nyelven szerepel)

Jó sütögetést és jó étvágyat!

Rea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése