2015. augusztus 12., szerda



ÁTALAKULÁS  2.

avagy egy újabb feladat

Szerencsés az a lakberendező - vagyis én :) - akiben vakon megbízik az ügyfele és teljesen ráhagyja mit művel a lakással a kulcsok átadása után. Ez esetben is így történt, és remélem ez a bizalom csak erősödött ennek az otthonnak az elkészültével.

Fontos kérés volt, hogy két szimpla ágy legyen, amelyet a szállóvendégek igénye szerint tudnak rendezni, az már nem is volt külön kérés, hogy alacsony költségvetés mellett maradjak, de persze ez ne látszódjon a végeredményen. 
Akkor pedig következzenek is az előtte-utána állapotok:


Régi szekrény, kopottas külső, felújíthatatlan parketta, innen indultunk...

... és jó pár nap után ide érkeztünk.

A csíkos tapéta nem rendeltetésszerűen lett felragasztva, és igencsak meggyűlt a baja a festőknek azzal, hogy a több méter hosszú tapéta-csíkokat vízszintesen feltegyék, de az eredmény sokkal látványosabb mintha az eredeti felragasztási mód szerinti függőleges csíkozás érvényesülne. (ha a belmagasság majdnem 4 méter, de az alapterület nem túl nagy, akkor remekül lehet optikailag tágítani a teret vízszintes csíkozással, mintával vagy stukkó dísszel)



A szoba egyik fő építészeti eleme ez a kis beugró-falfülke.

A halványszürke falszín már kezd kibontakozni, a meglévő stukkó dísz tökéletes elválasztás a plafon és a fal színátmenete között.

Kezdetben a beugrót szerettem volna kiemelni a csíkos tapétával, azonban amikor rábukkantan a csodaszép fotelekre, ez felrúgta a terveimet, így percek alatt átrajzoltam a fejemben a látvány-tervet és a végeredmény nagyon hangulatos lett.

Stilizált virágmintás szürke-fehér fotel, egy kecses asztalka, ideillő hajlított állólámpa és pár fekete-fehér nyomat a kopottas-antikolt keretekben a falon - mind-mind az egyedi összhatásért hivatott itt lenni.

Ja, hogy a fotel lábai eredetileg bükk színűek? Hát az kit érdekel? Átfestve fehéren éppen olyan lett, mint amit elképzeltem. Hát nem megérte azt a kis időt amit a festegetéssel töltöttem?













Mivel manapság nem árulnak ilyen szép vonalú bútorokat, vagy nem éppen abban az árkategóriában beszerezhető ami még belefért volna a büdzsébe, ezért ismét kutattam egy kicsit a világhálón, és erre a kis csodára bukkantam , nem mellesleg elég jó áron.








Csiszolás, festés, antikolás és lakkozás után ilyen kis szépséges lett. Az üdvözlő üzenet pedig most ide került. Imádtam felújítani és bevallom fájt is picit érte a szívem, hogy nem maradhatott az enyém.












A szoba így fogadja az ideérkezőt. Vidám színek és minták. és ugye, hogy nem is unalmas a fehér bútor?
Fontos szempont: fekhely fronton  az átrendezhetőség.


















Mini balkon kopottan-koszosan.

Ugye mennyivel hívogatóbb így? 

A padló szürke, a korlát pedig fekete festékréteget kapott, no és persze a nyílászárók is szép új fehér mázban pompáznak, kellett még némi piros színfolt a fonott virágtartókban és öröm ránézni.












 Konyha és ablak szekrénybe zárva? Nagy ötlet nem mondom.
Ajtószárnyak megszüntetve, a parketta sajnos menthetetlen volt így új padlózatot kapott az egész lakás.

Csak az alsó elemek maradhattak meg, könyörtelen voltam és a használhatatlan dolgoknak menniük kellett. Felújított frontfelületek, új munkapult, beépített főzőlap és mini mosogató, új inox hűtőszekrény, csak, hogy passzoljon a lakás színvilágához.















mini ajtódísz - csak mert nekem tetszik :) ja és mert a színe pont ide passzol

Felújítás előtt.

Elrettentő példa! Ez történik akkor, ha nem szakértő tervezi a konyhát, és a főzőlap hője tönkreteszi az alatta lévő berendezési tárgyakat. 

Mini, de komplett és használható. A meglévő alapokra építkezve és a berendezés stílusához igazodva ilyen egy "új" konyha.


















És eredetileg volt a lakásban két ilyen régi bárszék, amely csiszolás után így nézett ki.

Festés után pedig ilyenek lettek, ők a No.1. és a No.2. a lakásban, bár vannak egyéb kedvenc részleteim is.

A helyüket is megtaláltam ám hamar: a reggeliző-pult a mini konyha mellett éppen hozzájuk lett tervezve.


Jól mutatnak itt :)











Az előszoba-konyha a felújítás alatt. A gázóra, villanyóra és a nem túl esztétikus csövek halmaza szekrényajtók mögé bújt. A falra kikúszik a szobából már jól ismert halványszürke szín, és a csíkos tapéta itt is hamarosan szerepet kap.

Most ez a látvány fogadja az ide érkezőt. Rendezett, meghitt és egyben fiatalosan vidám, mindamellett betölti az ide kiosztott funkciókat is. Előszobaként, minikonyhaként is remekül funkcionál.













Itt bombázás lesz!


Na ugye mondtam :)

A végeredmény eklektikus, egyszerű és szeretem. Fekete-fehér - az örök klasszikus színpárosítás remekül működik a fürdőszobák esetében is. A kényelmes 90x90-es zuhanykabin, a nagy átmérőjű fejzuhannyal jó választás.
















Az Opoczno B/W fali-csempéje első találkozásra elvarázsolt, finom mintái, klasszikus színpárosítása tökéletes választás volt ehhez a fürdőszobához. 

A falra a pöttös hatású került alapnak, dekorcsíkként pedig a finom rajzolatú virágos csempét választottam, és a hozzájuk illő fekete padlólap adja a keretet. 




A legkisebb helyiség mielőtt bármi változáson átesett volna.

No de nem maradhatott ki az átváltozásból: kerek antik képkeret feketére festve szolgál tovább tükörkeretként, ikea polc méretre igazítva, átfestve a takarítószereknek, fekete kiegészítők és máris kész.













A porréteg alatt a pincében olykor kincsek lapulnak. Csak jó szemmel kell őket nézni.

Nem kis munka átfesteni egy ilyen blondel képkeretet. Ezúttal természetesen a fehér volt a tökéletes színválasztás.


Belőle is tükörkeret lett.














Apróságok, amelyekkel azért van egy kis munka, de nélkülük nem lenne meg az az összhang és harmónia a lakásban:

- a kerek papírdoboz az ikea-ból, a fali tapéta csíkjait kapta.
- az üveg tárolók fekete táblácskáira krétával lehet felírni a tartalmukat
- az étkezőalátét és a bögrék színe is hosszas keresgélés eredménye - mindent a végeredményért

- szeretem a pillangókat és az egyszerű fekete-fehér nyomatokat, a kis kerek képkeretben pedig nagyon jól mutatnak

- a konyha falára ezt festettem, és még igaz is :)



Ha van véleményed a munkámról kérlek bátran írj nekem!


Rea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése