2013. november 22., péntek




MIKULÁSCSOMAG





Hamarosan jön a Mikulás! A kisfiam már nagyon várja, bár egyenlőre még nem írt neki levelet, mert nem döntötte el, hogy abból a sokmindenből amire vágyik, mit is szeretne leginkább. Nagyon jó, hogy Ő még hisz ebben a mesevilágban, és én igyekszem minél varázslatosabbá tenni neki, amíg lehet.
Pár éve egy Kismama magazinban megjelent íráshoz készült sok-sok fotó, a cikk témája pedig az volt, hogy a nem éppen esztétikus, készen kapható mikulás-csomagok helyett milyen módon is lehet még a finomságokat a bakancsokba, csizmákba rejteni - vagyis, hogy ne ragadjunk le a nem éppen igényes csomagolásoknál. Jó pár órámat lefoglalta akkor a kicsi zsákocskák elkészítése, hímzése és a megfelelő szalagok beszerzése. Azóta eltelt 5 év, azonban nem igazán találtam idén sem megfizethető áron, esztétikus mikulás-csomagnak való zacsit és ennek a bejegyzésnek ez a hiányérzetem adta az ötletet. Ha te is szeretnéd egy picit ezt a  Mikulás-hangulatot meghittebbé varázsolni, akkor tarts velem.



Ha mikulás akkor piros!? De nem feltétlenül kell mindennek teljesen pirosnak lennie, egy csíkos vagy kockás anyag is tökéletesen megfelelő.
Méteráru üzletben akár 20 cm-t is vágnak neked a kiválasztott anyagból, és abból megvarrva a kis zsákocskát, majd egy szép masnival átkötve, máris tökéletes kis batyut kapsz a finomságok elrejtésére. A masnit dekorálhatod még egy-két karácsonyi dísszel is, csak túlzásokba ne ess.




Itt-ott ki lehet néha fogni fehérített, vagy színes, esetleg mintával nyomott zsákvásznat is, ezek elég lyukacsosak ahhoz, hogy keresztszemes mintával dekoráljuk, hiszen hamar készen vannak. Belehímezhetjük pl. a megajándékozott monogramját vagy nevét is.
Készülhetünk kicsit elegánsabb zsákocskákkal is. A zöld is nagyon jól passzol, és egy fényes, bordó selyem szalaggal igazán pasis lett, A bordó bársony, azonos színű béléssel és zsinórral pedig tökéletes.
Az egyszerű piros papír-zacskók is remekül telepakolhatóak finomságokkal. A lezárásukra jégkrém-pálcikákból készült mini mikulást és hóembert készítettem, amelyet csak bele kell dugni a megfelelő helyen vágott nyílásba és nem csupán funkcionálisak, hanem dekoratívak is.
Egy plüss-papucs is lehet remek csomagolás, ha némi vattával mikulás-sapinak álcázzuk. Természetesen a papucs legyen új, és egyben egy miki ajándék is. 











Csokik, cukrok és egyéb édességek helyett vagy mellett rejtsünk a batyukba egészséges nassolni valókat is. Mandarint, almát, diót, mogyorót vagy sült gesztenyét.
De akár müzli szeletet, perecet, zabpelyhes kekszet is pakolhatunk bele. Még jobb, ha ezeket magunk készítjük.





styling, ötletek és kivitelezés: rea
fotók: 1point4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése