2013. szeptember 27., péntek


OKOS  ÖTLETES  ÉS  HELYTAKARÉKOS MEGOLDÁSOK  A  KONYHÁBAN


Konyhát tervezni az egyik legnagyobb kihívás, de egyben az egyik amit talán a legjobban szeretek és  azt hiszem épp a nehézségek miatt. Ebben a bejegyzésben sok ötletes és helytakarékos megoldással találkozhattok, amelyeket egy ügyes asztalos segítségével bárki megvalósíthat.

Aki szeret sütögetni, annak bizonyára jól jön egy ilyen "fiók", amely a süti elkészítésénél nyújtódeszkaként funkcionál, vagy szükség esetén az extra munkafelület.


Mikrosütő továbbfejlesztve, kihúzható változatban és a megfelelő magasságban beépítve.

Kamra hiányában a konyhaszekrénybe is beépíthető egy zöldségfiók, ahol szellőzhet a tárolt portéka.

A mosogató alatti helyet általában hulladéktárolásra használják, pedig fiókokat használva egyéb apróságoknak is juthat itt hely. 


Egy érdekes megoldás a tárolásra, hiszen vannak esetek, amikor csöveket, vezetékeket kell valahogyan elrejteni, és ha már úgyis gipszkartonozni kell, akkor miért ne lehetne praktikusan és szépen is egyszerre?

Példa arra a bizonyos esetre amikor marad még 10-15 cm, hiszen ez pont elég a konzervek, fűszerek tárolására alkalmas, kihúzhatós, fiók ihlette polcnak.

A nyitott konyha-étkező-nappali nagyon elterjedt, és apróságnak tűnő okos ötletekkel remekül lehet keverni a funkciókat is. Pl. a konyhaszekrény nappali felé néző oldala már funkcionálhat könyvespolcként, vagy ha az etkező felé  néz, remek hely a poharak, étkészletek tárolására.


A reggelizőpult nem más mint egy ügyesen térbe fordított alsó konyhaszekrény, az alaptól szélesebb pulttal a tetején, amit a példában még megspékeltek egy polccal is.

Kiegészítő munkafelület amely kinyitva konyhaasztalhoz hasonlít, azonban ha nincs rá szükség, akkor egy könnyed mozdulattal "eltüntethető".

Jó példa arra, amikor épített bútor-elemek is felbukkannak a lakásban. A példában két téglaoszlopnak tűnő, de szekrényként is funkcionáló dekoratív látványelem keretezi a reggelizőpultot.

Nagy lakáshoz, nagy konyhához jól passzol egy ilyen beépített reggelizőkuckó, de ugyanezt egy kisebb konyhában  vagy étkezőben is megvalósíthatjuk, hiszen így sokkal kevesebb helyet igényel az étkezőbútor. Jó-jó! nem terpeszkedésre való az biztos :o)









forrás: pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése