2013. március 11., hétfő



 BABA  SZOBA 1.


Amikor egy új emberke érkezik a családba mindenképpen szeretnénk neki a legjobbat, a legszebbet és úgy egyébként is minden tőlünk telhetőt megadni. Így vagyunk a szobájával is. Összeállításomban először pár fiús szobácskában nézünk körül, de ígérem a kislányok sem maradnak ki.

A natúr pácolt bútort kisfiúknak és kislányoknak egyaránt választhatunk, csupán a körítés szabja majd meg, hogy ki is lesz a kicsiny szoba uralkodója. Ez esetben a színek és a kiegészítők világosan elárulják, hogy kisfiú lakik benne. A falra applikált fatörzs és a levelek textilmatricából vagy festéssel is készülhetnek, a baba sokáig el fog benne gyönyörködni. Az ágy alatti hatalmas kosarak nagyon hasznosak, és nem utolsó sorban jól is néznek ki.




Babák esetében ez a színpáros csodákat tehet, mivel újszülött korban a fekete-fehér ábrák rendkívüli módon fejlesztik a látást. Nem vagyok azonban biztos abban, hogy ez a két szín nálam megállná a helyét a képen látható módon, de elárulom miért került be az összeállításba: pl. én egy harmadik vagy egy negyedik színt is belevinnék az enteriőrbe, ami lehetne narancs vagy zöld, esetleg sárga-szürke. Mindjárt sokkal vidámabb és bababarátabb lenne az amúgy nagyon szép összeállítás. De ha egy kispasinak szánjuk, akkor lehet ez a szín éppen a kék is. 



Ez a szobácska akár uniszex is lehet, de nekem mégis valamiért egy kisfiú illene ebbe az ágyacskába. Nagyon jópofa a textileken, a falmintán és az egyéb kiegészítőkön végigvonuló majom-sereglet minta, a zöld pedig nagyon nyugtató szín. 






Kis kalózok vagy tengerészek? Úgy is lehet egy témára építkezni, ha nem csak egyforma motívumokat használunk.





Kis felfedezők vidám birodalma. A színes csíkos fal megvalósítása gyerekjáték, de alapnak és a bútorok színe esetében csakis fehéret javasolok! Kiegészítőknek, kisbútoroknak pedig a csíkok színkavalkádjából bármelyiket használhatod, az eredmény harmonikus marad.



Csíkok vízszintesen. Nagyon hatásos és elegáns is egyszerre. Ha ilyen a babaszobában a falad, ne csicsázd túl dekorációval, használj egyszerű bútorokat, motívumokat és kevés kiegészítő színt. 





Bézses-szürke fehérrel. Ha csak a hálószobában jut egy sarok a picinek, akkor is feldobhatod a "birodalmát" egy zászlós girlanddal, szép textilekkel, és még alkalmazkodsz is a meglévő berendezéshez.





A tapéta mintája és kékje szinte kívánja a zöldet. A világos, natúr bútorok és a fehér fal pedig megadja az összhanghoz a remek alapot.





Zöld és némi kék ismét. Az apró részletek miatt nagyon ide kívánkozott ez a kép is.





Pasztell kékesszürke, és fehér. Ez a szoba is lehetne elvileg lányos is, ha kicserélnénk a textileket a babaágyban, és még néhány kiegészítőt. Figyelemre méltó ötlet az aprócska gardrobe, ahová majd nagyobbacskán be is lehet költözni :o)




Az egyik nagyszerű gyártó terméke a képen látható ágyikó. De ebben a szobában nem csak a babaágy tetszik, hanem az egész berendezés egyszerűsége. Bár azt nem tudom, hová rejtik a  játékok hadát.
babaágy:http://www.unicobutor.hu/index.php?page=stokke_sleepi_agy








Az ágy középre is kerülhet, miért is kellene mindig a fal mellé állítani.  




Csíkos fal játékosan és vidáman. Bár a zenélő forgókat sosem szerettem, ezek a hajócskák jópofa dekorációk egy lurkónak.





Igazi kék szoba fiúcskáknak. Bevallom, nagyon kellett ide a barna, amit jó érzékkel helyeztek el itt-ott, hogy megtörje az unalmas kék-fehér birodalmat. A csíkok és minták is remekül segítik ezt a kezdeményezést.







Az első képhez hasonló fa jelenik meg itt is, de ebben a helyiségben a különböző falfelületeket más alapszínnel festették le. Picike szobácskákban ez egy látványos és hatásos megoldás.





A kiszínezhető, festhető tapéta eredeti ötlet. Erre kifejezetten kell rajzolni majd a gyerkőcnek. A fekete rajzolatú fehér falat nagyon ütőssé teszi ez a piros babaágy, és a fekete polcokon elhelyezett piros dobozok. Tiszta, egyszerű és jópofa.





Különböző színnel nem csak csíkokat festhetsz a falra, hanem nagy négyzeteket is. Így a fal lesz a látványos dekorációs elem a szobában, és jól passzolnak hozzá a fa bútorok, kiegészítők.






                             Fehér, fehér és fehér. Egyszerű és szép. 







Kék-piros tengerészbirodalom.






                                     Türkizes és békás. Üde és aranyos, ugye?







A picik szeretik az állatokat! Ez a szürke kiságy remekül passzol és kékes árnyalatokban pompázó mini állatkerthez.








Ez a szobácska is bárki birodalma lehetne, semmi sem kislányos és semmi sem kisfiús rajta, de azért az a hinta-zebrán talán inkább egy kispasi vágtázik.





Szép vonalú időt álló bútordarabok, jópofa kiegészítők: kötélen lógó polcocska, vödrös tárolók. Ezekkel a bútorokkal még egy nagyobbacska gyerkőc is simán kibékül.






Ha egyszerű fehér falat választasz a szobába, akkor is készíthetsz rá a bébinek figyelemfelkeltő, aranyos dekorációt. A pom-pon girland az ágynemű színeiben pompázik.




Klasszikus és modern is egyben. Igazi kis királyi birodalom.








fotók: pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése