2013. március 6., szerda

WALL "STREET"


a cím picit csalóka, mert nem NewYork-ba utazunk. A tavasz közeledtével nem csak azt vesszük észre, hogy milyen piszkos az ablak és a függönyt is ideje lenne tisztítóba vinni az aktuálissá váló tavaszi nagytakarítás keretében, hanem sokaknak egy picit változtatni is támad kedve a lakásban. Egy nagyobb felújítás sokáig tart és sokba kerül, de miért is ne lehetne akár csak egy-egy falfelületet átrendezni, átszínezni vagy egy egészen merész dolgot művelni vele?
Különböző nagyságú fotók, képek, emlékeket pakolj képkertekbe, szerencsés ha a keretek színe azonos, és máris feldobhatsz egy falszakaszt. Biztos lehetsz a sikerben, és abban, hogy a családtagok észre veszik a változást, nem úgy mintha csak az ablakot tisztítottad volna meg. 






A különböző keretek között jól fog mutatni egy-egy kedves tárgy vagy növény is.





Feldobhatod különböző szövegekkel, kedves szavakkal is a kompozíciót, amelyet falmatricával vagy stencilezéssel, esetleg kézi festéssel valósíthatsz meg.





Sok pici képtartó sorakozik a falon. Ne ijedj meg attól ha nagyobb a kép amit közszemlére szeretnél tenni, másold le és vágd a keretbe illő darabokra (pl. az első sorban az első három kép egyetlen fotó három darabja). Az időszakos kiállítás témáját pedig egyszerűen megváltoztathatod ha neked úgy tetszik. Ezt a módszert használva egyetlen nagy képet is feldarabolhatsz a megfelelő darabkákra, a falon úgy is nagyon jól fog mutatni.





Minek a képkeret? Egyszerűen csinálj a képekből egyetlen hatalmas kollázst.





Ezt úgy, ahogy van IMÁDOM!




                                                                  Csíkos után a kockás, 






vagy a pöttyös? ez is egy remek kis ötlet, és nem is kell hozzá sokat variálni.




A lurkó eleinte csak a figurákat és a színeket fogja értékelni, de biztos lehetsz benne, hogy jól jön majd akkor is, amikor az ABC-t tanulja, ha varázsolsz a kis birodalmába egy saját kis betűs falat.



Domosnak - a kisfiamnak - egy ilyen saját fa nőtt a szobájában, a törzsét apa vágta körbe az instrukcióim alapján egy szép szál deszkából, amit pácolás után a falra rögzítettünk, és az egyedi babamérce remekül passzolt a szoba többi dekorációjához. A fa lombjának festésénél pedig a kisfiam is segédkezett. 



A másik nagyobb falfelületre a kedvenc bohóc került, aki egy plafonról igazi kötéllel belógatott picinyke falra erősített hintán zsonglőrködött, mellette a madárházikónak is térbeli fa rúd adott biztos támasztékot és a kis kerítés mögött mindig zöldellt az áfonya bokor. A különböző falszakaszok más-más színt kaptak.





Domos is nagyobb fiú lett, aki már nem rajongott annyira a bohócokért, helyette kapott egy ilyen kispasisan barátságos csíkos falat.







Betűk, szavak, nevek. Nagyon profi és kellően egyszerű.






  1. Ha már a falra tudnál néha mászni a stressztől akkor jó ha a gyereknek megcsinálod ezt, néha biztosan használhatod majd. Azért a biztonságra figyelj, nem árt alá valami mást is tenni a csupasz parkettán kívül!






Ha már divatba jöttek újra a neon színek, használhatod azt is. Kis felületen javaslom először!





Fáradtságosan hosszú útmenti stoppolás, poroszkálás avagy egyetlen csintalan éjszaka eredménye ennyi rendszámtábla? Mindenesetre ötletes felhasználás pl. egy út menti büfé kézmosójában.









Mennyi vidámságot kölcsönöznek a színes korongok! Te feltennéd őket? Én igen! 




Egyetlen csodás kamélia is feldobhatja a szobát, naná, hogy lehet minél nagyobb és feltűnőbb!






Speciális tapéta vagy csak könyv és újságlapok? Mindenesetre nagyon csajos és romantikus hangulatot kölcsönöz ennek az enteriőrnek.






Dombor-stencilezéssel megalkotott csodálatos felület. Nagyon mesebelire sikeredett, a fények pedig csak fokozzák ezt a hatást!






Hatalmas kedvenc! Pepecselős é nem annyira egyszerű kivitelezni mint amennyire úgy tűnik, de egyszer tutira kivitelezem. Az álomházamban ez egy fix részlet már évek óta.






Egyszerű, sima deszkák, csodás felületkezeléssel. Hatásos ötlet egy-egy falfelületre.







fotók: saját és pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése