2013. március 12., kedd

Kopott padló - új köntösben


Nem túl szép már a parkettád? Vagy már uncsi és valami újat szeretnél? A laminált padló korában sajnos kihalóban van a szép régi padlók felújítása. Ez nagy kár! Ha már nem olyan szép a fa és imitt-amott kopott és foltos is - akkor is van megoldás arra, hogy padló bontás és tetemesebb költség nélkül valami egészen szokatlannal próbálkozz. Fess, stencilezz és lakkozz! Az előkészített felületre bármilyen mintát rögzítve alkoss ilyen szépségeket!

Maszkoló szalaggal pontosan kitakarva a mintát ilyen egyedi szőnyeget alkothatsz. Festés után természetesen 2-3 réteg lakk és garantáltan megúszod az örökös szőnyeg porolást!







A konyhában is megállja a helyét, és igazodhatsz a bútorzat színvilágához és hangulatához.






Egy vidám és friss előtér. A kockás minta vidékiessé a zöld szín pedig élettel telivé varázsolta ezt a kis helyiséget. 




            


           Előszoba pirossal megbolondítva és diagonáltban újragondolva.






Egy nagyméretű remekmű. Ne félj több színt használni!






A legkedvencebb: finom kis bordűr a csodaszép famintázaton, természetesen fehérrel (el tudnám képzelni más színben is, sőt sötétebb alapon is csodaszép lenne).















Ha már belevágsz, akkor merj nagyban gondolkodni
        és ilyen végeredményben lehet részed!





A stencil minta és a kész padló. A variációk tárháza végtelen. Alkalmazhatod bordűrként, szőnyegmintaként, vagy elszórtan itt-ott.





Szisztematikusan végig gondolt és kivitelezett terv eredménye a fotón. Először készíts színes alapot, majd száradás után számolj, ossz-szorozz és használd a sablont. Az elismeréseket pedig söpörd be!





Nem kell mindig túlvariálni a dolgokat, ha félsz nekivágni a műveletnek, akkor kezdetnek egy egyszerű minta is megteszi és ha már eléggé rabja lettél ennek a technikának, jöhetnek a nehezebbek.




fotók:pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése