2013. március 28., csütörtök

HÁZ SZÁMOK

Veletek is előfordult már, hogy kerestetek egy címet, de nem igazán boldogultatok, mert vagy az utcanév, vagy a házszám hiányzott a tájékozódáshoz? Mintha manapság - a GPS-ek korában - már nem lenne divat kitenni a ház számokat. Pedig egy-egy jól megválasztott darab hasznos és remek kiegészítője lehet a házunknak, lakásunknak. Főleg ha az nem az egyentáblácska, hanem egy stílusos és szép elem.

Mindjárt itt ez a 4-es, nálam nyerő, mert egyszerű, remekül illik a kerítéshez és az ereszhez, no meg persze nem utolsó sorban az ajtó feketéjéhez is. A betűtípus pedig kellően filigrán, és egyedi megjelenést biztosít ennek a nagyon is fontos, bár aprócskának tűnő információnak.






Egy ódon tejeskanna új szerephez jutott: ezúttal tájékoztatja az erre járót, hogy merre is van.




Egy-két cserép szépen lefestve és a ház szám rápingálva nagyon mutatós és persze így már mindjárt duplán hasznos is. Más színkombinációban is biztosan jól mutat, ha nem vagy a fekete híve. 
De időzzünk csak kicsit el ennél a képnél: ha táblafestéket használsz a cserép lefestéséhez, akkor krétával nem csak a ház számot írhatod fel rá, de alkalomadtán kedves kis üzenetekkel is üdvözölheted a vendégeidet.






Mindjárt más megvilágításba kerülnek a dolgok, akarom mondani az információk. Egy remek kombináció, nálunk miért nem lehet ilyesmit (sem) kapni?






A ház vagy lakás-szám nem feltétlenül csak a falon vagy az ajtón mutat jól! Rögzítsd az ajtófélfára és hidd el nem lesz zavaró a függőleges elrendezés sem!





Barkácsáruházakban is lehet sokféle ház számot kapni. De miért is ne adj hozzá egy kis plusszt, hogy ne legyen olyan mint a szomszédoké? Ugye nem is jár nagy extra melóval, ha a felrögzítés előtt a számot egy darabka fára rögzíted? Ha ez a fadarab még passzol is a kerítéshez vagy a nyílászárókhoz, akkor tökéletes lesz a végeredmény.






Jópofa. Egyedi számok kerámián, üvegen. Vidám benyomást kelt az arra járókban.




Bekeretezve az alig észrevehető ház szám is mindjárt feltűnőbb lesz.





Fémből készített dobozka - ne aggódj ha rozsdás vagy patinás lesz, annál szebb szerintem, azonban ha félsz a falon hagyott nyomoktól akkor használj rozsdamentes acélt - kevéske föld és a ház szám hónapok alatt buja zölddé fog válni. Igaz ez egy pici törődést igényel, de a látvány kedvéért ez a kis időráfordítás szerintem busásan megéri. 






Egy darabka deszka bármilyen - természetesen a házhoz passzoló - színre mázolva, majd egyediesítve. Mint látjuk a családnév is lehet dekorációs felirat. Ez nekem nagyon-nagyon teccik.






Nem feltétlenül kell tábla, vagy szám. Elég ha az ajtókeret egy részét kinevezed a műved alapjának, és ha már csavar, akkor miért is ne szavakkal írjuk le a számokat.





Kerek utca- és ház számtábla egyben. Erre vevő lennék az tuti, főleg egy ilyen szép ódon téglafalon. 
Bár most azon gondolkodom - merthogy ilyet is szoktam néha - hogy bizony ez a kerek dolog egy modern házon is nagyon jól működne. Te mit szólsz hozzá?





Letisztult, játékos és egyedien szép. Japánra emlékeztet valahogy.





Helló! minket keresel? - mondaná a kutyus
Vajon ki is tévesztené el az úticélját, ha ilyen klassz módon van jelölve a hol is vagy?






Feltűnő és látványos, már a színek párosítása miatt is, de a méret sem semmi!






Bebetonozva is lehet. Csak bringázás közben a gyerek be ne csavarodjon :o)






Szögezd le, hogy hol is laksz. Akár a gyerkőccel is megvalósíthatod, biztosan élvezni fogja a kalapácsolást!







Kivilágítva is lehet. Így a sötétben is mindig oda találnak hozzátok.






A kertben egy szép formájú tábla egy egyszerű kis oszlopon. Arra vigyázz, hogy stabilan álljon.






A negatív helyekhez a kivágott darabkák pont passzolnak pozitívban. Ötletes!






Japánban a városok kerületekre vannak osztva és mindegyiknek saját neve van, azon belül a kisebb területek, majd az utcák már csak számozottak, és a házak, lakások is. Elengedhetetlen a tájékozódáshoz a megfelelő ház szám. (a mi címünk pl. Kamisugi 1-13-10-35 volt, ebből a házszám a 10, a lakás a 35 a többi ak erületben lévő helyet jelölte) 






Türelmeseknek és kreatívoknak való hálás feladat. Egy ilyen szám tuti nem lesz más házon látható.






Tenerifén és Mallorcán is vásároltam már az ott használatos ház számokból, amelyek mediterrán stílusú festett kis kerámia lapocskák, vidám kis bordűrmintával. Ez a natúr változat is nagyon szép.



fotók: pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése