2013. március 5., kedd


NYULULJUNK

az üzletek polcai jó pár hete roskadoznak a mindenféle húsvéti nyalánkság alatt, és bevallom már én is beszereztem a kertbe eldugdosni valókat, amelyeket a kisfiam évről-évre nagy lelkesedéssel gyűjtöget össze egy kis kosárba és öröm látni ahogy a zsákmányt rakosgatja és kóstolgatja. Idén kert híján picit találékonyabbnak kell majd lennem, de bízom magamban és tuti sikerül meglepit okozni még neki. 
Végy egy cserép cicafüvet és meg is van a remek kis rejtekhely a "nyuszitojások" számára.






Nem vagyok a nagy húsvéti vendégjárás híve, a locsolkodást pedig mindig utáltam, de ilyenkor egy kis dekoráció szerintem kell minden ajtóra. Ez nagyon szép, natúr és nem hivalkodó.






Ezek a répák tuti nem fognak elfonnyadni még napok múltán sem, és abban is biztosak lehetünk, hogy a nyulak sem dézsmálják majd meg.






Kartonból, dekorgumiból, vagy pár mm. vastag falemezből is készülhet egy ilyen üdvözlő tábla az ajtónkra.






Mintha az Alice csodaországban elevenedne meg előttem ezzel a székkel, itt ücsörögve tuti a vidámság.





Imádok scrapbookozni! Egy ilyen terítő scrappeléshez hasonló technikával készülhet, nagy nyomtatott nyuszi, egy fehér anyagon, majd rávarrva egy egyszerű terítőre. 





Üzenetek tojáshéjon csodaszép fontokkal megvalósítva, ennyi bőven elég is.





A lakás egy kis szegletét ünnepivé tehetjük egy tojásokkal megrakott apró kosárkával, és pár stílszerű kiegészítővel. Egyszerű, és ezt bárki összehozhatja csekélyke anyagi ráfordítás nélkül is.





Ha bulit tartasz, akkor vedd nyuszisra a figurát: papír girland dekorációnak, papírtáblácskák hogy tudd melyik cuppcake milyen ízű, és persze a gyereknek szánt ajándék nyuszitojások is a dekorációhoz passzoló csomagolásban. Pár darab pasztell színű A4 papír, celofán, hurkapálca vagy fogpiszkáló és 2-3 méter zsineg, no és egy kis szabadidő. De valljuk be őszintén: megéri!






Az üres tojáshéjak mécsesként születnek újjá. Melyik is volt előbb? A tyúk vagy a tojás? Vagy esetleg a mécses?






Pár fűszál a tojástartóba (macskát ne engedj a közelébe mert lelegeli) és a reggelire szánt főtt tojást máris húsvétosan jókedvűen tálalhatod.






Nyulakat a tányérra! No nem megenni!






Ez annyira jópofa, hogy nem hagyhattam ki. Üde és friss, ropogós.






Ha te sem szeretsz mosogatni, ilyenkor adj a vendégeknek eldobható evőeszközt a falatozáshoz. Természetesen csakis zöldet, amihez feltétlenül narancssárga szalvétát használj! 





A lepkét és az ágat kihagynám, de az apró fészek nagyon eredeti kis dekoráció a terített asztalon, és egyúttal a desszert is meg van oldva.





Ha van pár szép fehér gyertyád, dobd fel pár papírból kivágott fűszállal. 





Imádom ezt a kis virágot - nagymamám csak fürtös gyöngyikének hívta - remélem idén is kinyílnak az elültetett hagymácskák virágai. Ez a mohás-vesszős alap pedig  nagyon dekoratív és természetes.







Némi újságpapír és csipke, és milyen jól mutat!






Csípj le innen-onnan egy-két  rügyező ágacskát, barkát és helyezd egy szép csészébe állított tojáshéjba. Profi!





A kosárral teli szakajtót is díszítheted: némi spárgára és zöld fűszernövény ágacskára lesz csak szükséged, no meg egy nagyobbacska kosárra.





Különfélék a tojások, mégis egységet alkotnak. A terített asztalra is klassz kis dekoráció.






fotók: pinterest 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése