2013. február 21., csütörtök





KAVICSOK






A blogon belül elindítok egy kis sorozatot, amelynek "élvezd az apró dolgokat" lett a címe. Nem is gondoljuk sokszor, hogy milyen kis jelentéktelennek tűnő dolgokból milyen nagyszerű és egyedi készülhet.
A mai rész a kavicsokról fog szólni. Egyszerűen imádom őket! A házunk kertjében pl. egy kb 15 cm széles kecsesen kanyarodó kavicságy választotta el a füves területet a mulcsozott kertrésztől, és a csúnyácska járdát is azzal takartam el. De elárulom azt is, hogy jó pár éve a teneriffe-i nászútról a túrabakancsban hazacsempészett jókora gyönyörű vulkáni eredetű kavicsok is ott díszelegnek a mai napig a különböző helyről gyűjtöttek között. Most bemutatom, hogy mihez is kezdhetsz velük a lakásban.






Egy-egy kissé megtermett szép formájú kavicsot ajtókitámasztónak is használhatsz, ha félted a parkettádat ragassz az aljára kis filckorongot.



Szép, régi csatosüvegben stílusos dísz lehet a fürdőszobában, a teraszon.




Egy ilyen csendéletet a gyerkőcökkel is össze lehet hozni, pár ágacska, egy marék kavics és az eredmény garantáltan egyedi lesz. 





Ha eddig az ilyen kis apróságok a fiók mélyén lapultak egy dobozban, akkor törheted a fejed, hogy milyen sorrendben is ragaszd fel őket. Természetes és ha ránézel eszedbe juthatnak a régi emlékek az apróságokkal kapcsolatban.





Ha van egy- vagy több -  kedvenced, akár díszítheted is. Légiességet kölcsönöznek a kemény anyagnak az aprólékos fehér motívumok. Egy ilyen szép, saját festésű kavics ajándéknak is szuper lehet.



Absztrakt módon is díszítheted.


Vagy véséssel örökíthetsz bele fontos dátumokat, neveket.




Strukturált felület, aprólékos de csodaszép.

A japánok is imádják a köveket, egyedi módon díszítették is őket, amelynek jelentése volt. Pl, ha a japánkertben egy tipegőkkel kirakott ösvényre egy spárgával átkötött kő volt helyezve, az azt jelentette, hogy arra ne menj. 



Edényalátétet is készíthetsz, a színeket persze az izlésed vagy a berendezés szerint variáld.


A kavicsot általában rusztikus felületnek gondoljuk, de szerintem ez az ajtókopogtató egy hiper-szuper modern minimál házon is megállja a helyét


Akasztó is készülhet belőlük.



                                      Vagy szekrényekre, fiókokra bútorfogantyú.




Nem feltétlenül kell zuhanytálcát venned. Alapos vízszigetelés után így is kialakíthatod a zuhanyzódat, ráadásul eszméletlen klassz lefolyókat lehet ehhez a módszerhez használni.






Mosdókagyló betonból és kavicsból, természetesen kő polccal.








WOW faktor! Aprólékos és rendkívül látványos!



Egy-egy díszpárnán vagy függönyön jópofa részlet egy ilyen természetes gomb.



Pár darab kavics összeragasztva és mágneses festékkel lefestve, hasznos kis irodai kiegészítővé válhat.



                                                  Unod a lámpádat? Akkor cseréld le!


Mécsestartó kavicsokból:
szakemberrel készíttethetsz a mécsesek számára egy mélyedést. Fürdőszobába parkatikus és stílusos kiegészítő.


Mécsestartó kavicsokból másképp:
ragassz össze neked tettsző kavicsokat a képen látható módon helyezd egy tálkára és a közepében gyújtsd meg a mécsest. Érdekes fényhatást erdeményeznek a kavicsok közötti nyílások.


Ha már sikerült kifúratni a kavicsot vagy akár egy nagyobb követ, akkor virágot is ültethetsz bele, a kaktuszoknak, pozsgásoknak remek kis helye lesz így.



Fotók: pinterest

2 megjegyzés:

  1. Én a tengerparton szedegetett kavicsokat és kagylókat egy öblös vázába tettem be, majd vizzel öntöttem fel. Nagyon szépen mutat az is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom nem kis gyűjteményed lehet :o) és ha vizesek akkor némelyiknek még szebb a színe is.

      Törlés