2013. február 13., szerda


Előtér, előszoba vagy folyosó?

 Lehet kicsi és szűk, sokszor eléggé aprócska vagy hatalmas belmagasságú és tágas tér ahol a család tagjai tárolhatják mindazt amit hazaérkezéskor lepakolnak, vagy ahol csak épp a cipőt cserélik át.
Amint betoppansz egy lakásba az első benyomás itt ér, már itt láthatod, hogy milyen stílusa van a háziaknak.
Ollóztam nektek pár ötletet, hogyan lehet barátságossá és otthonossá tenni ezt az igenis fontos helyiséget a lakásban.


Asztalossal készíttethetsz egy ilyen komplett előszobaszekrényt, párkányléccel és a zsalus fiókokkal igen  mutatós ,  két oldalra támassz magas tükröket, így a teret is tágíthatod és nem kell reggel azon vitázni, hogy ki fejezze be az utolsó simításokat öltözködéskor először a tükör előtt. Mivel több részre van osztva, praktikus a többtagú családnak is. 

Komplett kis nyitott tároló, a pad lerakóként is szolgál, de a cipőfűző megkötésénél is jól jön. A hatalmas kosarak elrejtik a sapkák, kesztyűk kavalkádját vagy az épp nem szezonális kiegészítőket.

A kosarakat cimkézd fel, így könnyebben megtalálhatod a sapkákat, kesztyűket a reggeli rohanásban. De akár a család tagjai ki is sajátíthatnak egyet maguknak a holmijaiknak. A polcon pedig mindig megtalálhatod a kulccsomót, vagy üzenetet hagyhatsz.

Pados tárolós megoldás különálló kalaptartós akasztóval. A plusszt  a kecses vonalú álló Thonett fogas csempészi be, igen csak magára vonva a figyelmet. És végre van hol tárolni az esernyőket is.
Ha csak épp egy állófogasra van hely, ez remek megoldás. A középső részen kialakíthatsz egy lerakóasztalt. Az akasztókat a kabátoknak és táskáknak, az alsó polcot pedig egy nagy kosárnak vagy 1-2 pár cipőnek is szánhatod.

Nem tudom, hogy a tudatos keresgélés vagy a véletlen megtalálás-e ennek a fogasnak ez előzménye.
Mindenesetre nekem nagyon like.   

Ha beépített szekrényben tartod a kabátokat, és szűköcske a folyosód akkor elég egy hatalmas tükröt felakasztanod, ha a lerakófelület is hiányzik akkor kombináld egy polccal, és helyezz mellé egy szép fonott kosarat vagy egy hatalmas cserépedényt. 
Fekete-fehér és egyszerű. 

Egy szép vonalú régi pad és egy tükör. Ha a pad ülőlapja felemelhető és alatta egy  tároló van, akkor máris akad hely egy csomó kiegészítőnek.

Ez nem egy házimozi.
A kiszuperált moziülések stílusosak lehetnek egy legénylakásban,
más színűre festve azonban akárhová el tudnám képzelni, no de itt most előszobákról van szó.
Tágas az előszobád, de mégsem akarod telezsúfolni nagy darab bútorokkal?
Fesd be az egyik falfelületet kontrasztos színnel, és ha a cipőtartókat, polcokat akasztókat is erre a színre fested,
ez előszobafalad szinte láthatatlan lesz.

Valami jópofát, olcsón, ideiglenesen?
Néhány faláda is megteszi.
Ha bohókásabbat szeretnél, fesd le más-más színűre.
Éppen csak egy sarok van ahová mindennek el kellene férnie?
Ime egy megoldás.

Lenyűgöző! Toronyóra lánc nélkül.
Egy egy hanyagul a mutatóra helyezett kalap vagy cilinder  nekem még elférne itt.

Meghökkentő. Végy egy régi vasalódeszkát, némi átalakítás és festés után máris használható az előszobába lerakóasztalként.

A lakás bebarangolása hamarosan folytatódik. Addig is csemegézzetek a valentin napi összeállításaimból épp aktuális lesz holnap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése