2013. február 21., csütörtök


Előszoba 2.

Amikor elindítottam a blogot, reméltem, hogy mindaz amit elkezdtem, másoknak is tetszik és hasznosnak fogják tartani. Ma több pozitív visszajelzést is kaptam, nagyon örülök neki, köszönöm nektek! Egyik kedves ismerősöm szeretne még előszobákra ötleteket látni, és mivel ezt a blogot nem csak úgy magamnak szeretném elsősorban írogatni, örömmel teszek eleget a kérésnek. 

Ezt az előszobát egy keskeny és hosszú konzol asztal és két méretes tükör uralja.Ilyen termetes bútort csak tágas térben használna az ember, mert ezeknek hely kell, de biztatok mindenkit, hogy bátran merje bevállalni akár egy keskenyebb előszobában is, ha az asztal mellett marad min. 80-90cm hely a közlekedésre, mert a tükrök miatt sokkal tágasabbnak fog tűnni





A konzol asztal mellett szimmetrikusan elhelyezett két világos szék, a filigrán falikarok és egy festmény finom eleganciát sugároznak a belépő felé.




Ismét szimmetria, ezúttal "vadabb" körítéssel. 






A beépített bútornak sem kell unalmasan egyhangúnak lennie. A fiókok, szekrénykék jótékonyan elrejtik a ruhadarabokat, cipőket, és még látványos megvilágított falfülkének is jutott hely.





Egy kicsit nyitottabb beépítés, ám azáltal, hogy mindennek megvan a helye, mégsem kelti rendetlen előszoba hatását. Figyelmet érdemel az apró részlet: a padlóra festett iránytű motívum. 


Megint egy zebrába botlottam, és bevallom pontosan a kispad kárpitja az egyik részlet amit azonnal lecserélnék, és a mennyezeti lámpát. De itt igazából az elrendezés érdemel figyelmet, mert azáltal, hogy a hatalmas, padlóra állított tükör elé tették a nyitott tárolót érdekessé vált az összeállítás és így mindkét funkció működhet, mert az asztal nem takarja el teljesen a tükröt és tetőtől-talpig láthatod magad.





Rusztikus a köbön. Pados, gerendás, akasztós megoldás. A kovácsolt vas részleteknél nem is lehetett volna jobbat találni.




A régi ablakkeret feketére festve tükörkeretként élheti új életét, hozzá egy támlás padot is fess le feketére, Alá pedig egy-két kosár tárolónak. Nem elengedhetetlen részlet az álló fogas, ha egy fa lécre rögzítesz kovácsolt vas kampós akasztókat, az is remekül fog illeni ide.





Ha a keskeny falfelületet vízszintes csíkozással bolondítod, akkor nem csak jópofa lesz, de optikailag szélesebbnek is fog hatni az előszobád.
Egy ilyen falhoz ne csicsázd túl a teret, használj egyszerű vonalú bútorokat és tárgyakat és azokat is csak módjával.




Ez kell! Egy polc láthatatlan módon rögzítve a kis beugróba, ennél egyszerűbben nem is lehetne.





A fal bordűrje egyszerűen csodálatos, a cipőtárolós kis pad pedig remek ötlet. A falon elhelyezett pici akasztók látványos elhelyezést biztosíthatnak a dolgaitoknak. Az arasznyi keskeny polcocska révén még képeket is helyezhetsz ide.






Kedvenceim ezek a régi színházi vagy mozi székek. Nem is kell körülöttük túlcifrázni a helyet. Bár ezt inkább csak a hangulat kedvéért loptam ide nektek, mert túl sok tárolási lehetőséget azért nem kínál fel.





Ezt a fehér polcot beszerezheted az IKEA-ban, és talán nem is gondoltál volna rá, hogy előszobában használd mint padot és tárolót egyszerre. Olcsó és mutatós megoldás, a falra elég pár akasztó is.





Csövezzünk. Játékos és látványos fali tároló.








Ennél természetesebb nem sok van. A térbe lógatott vastag ágon vállfák segítségével tárolhatod a kabátokat, Én inkább egy nagyméretű fonott ládát tennék alá.





Sablon segítségével bármilyen bútorlapból elkészíthető ez az akasztó. A távtartók segítenek abban, hogy az ágakat tudd is használni mint ruha akasztókat. sőt a kalapod is biztos jól mutat rajta.




Falmatricával vagy festéssel is varázsolhatsz fát a falra, hogy akasztónak tudd használni, itt-ott rejts el az ágakon kis akasztókat. A madár etető alját pedig biztosan kialakítanám egy keskeny kis fali polcnak. 







Fotók: pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése