2013. február 17., vasárnap

A Konyha    2.    

Az első konyhákról szóló blogbejegyzés a fehér iránti rajongásomnak köszönhetően csupán a fehér konyhákra korlátozódott, de ezúttal talán mindenki talál neki tetsző színű, stílusú és anyagú konyhát. 
Nem egyszerű a feladat, ha új lakásba költözöl, vagy átalakítás során álmaid konyháját szeretnéd kialakítani. Hatalmas a kínálat mindenféléből, sok-sok cég foglalkozik konyhákkal és mindegyik szerint a sajátja a leg-leg-leg. Nehéz igazságot tenni és távol álljon tőlem, hogy bárkire is ráerőltessem az ízlésemet. A bemutatott konyhák közül sokban vannak nekem sem tetsző elemek vagy részletek.





Egy ilyen tágas konyha lehet mindenki egyik álma, hát még akkor ha egy hatalmas teraszra lehet kisétálni. A természetes alapanyagok, a színek és a kiegészítők mind remekül kiegészítik egymást.



Itt egy újabb természetes, rusztikus csoda. Patinás külsőt kölcsönöznek az egész hangulatnak a kopottas ajtók, a természetes alapanyagból készült munkapultok és a vaskos gerendázatból készült padló. A luxust a dupla tűzhely jelképezi, ami nem is igazán luxus, ha nagy család ellátásáról van szó.
A kecses kis csigalépcső csodásan olvad bele a környezetébe.




Már első ránézésre rendhagyó ez a központi szerepet betöltő konyha, amely ez esetben tényleg az otthon szíve. Ötletnek nagyon szuper, azonban rendkívül ügyes és precíz asztalos kell a kivitelezéshez, hogy a végeredmény tényleg megfeleljen a kívánalmaknak.




Rusztikus és ipari egyszerre. Jó kis párosítás, szép pasztell színek, fényes és matt felületek jellemzik ezt a picit sem unalmas konyhát. Szépek és passzolnak az apró részletek is: a falfülkék, a fiókok fogantyúi, a nád roló az ablakon és fölötte a lámpa. Nekem kicsit szolid és elegáns is egyben.




Egy újabb körív. Figyelemre méltó az épített íves munkapult mészkő borítása, a pult alatti szép faragott tartókonzolok és a szagelszívó kürtőjének díszítése. Nekem ez az oszlop a pult szélén és a diagonálisan felrakott fali csempe már sok, de hát ízlése válogatja.




Játékos színváltás. A rusztikus, fából készült alsó elemekhez, fekete nyitott tárolós megoldást választottak, ahol mindennek kialakították a helyet. Átlátható és egyszerűen rendben tarthatóak így a tányérok, tálkák, bögrék.



Az érdekesség egy elég nagy szinteltolás következményeként alakult ki. A kandallóban lángoló tűz még különlegesebbé varázsolhatja ezt a sarkot.




Elegáns sötétbarna-bézs párosítás. A csillár fényei  játékosan visszatükröződnek  a különböző üveg és rozsdamentes fém felületekről.





Antikolt kiegészítők + matt tölgy felületek + márvány munkapult + egy öblös mosogató + csodaszépen lerakott tégla padlóburkolat =  rusztikusan elegáns konyha.





Nagyvonalú építészeti elem egy konyhába egy ilyen szép boltív. A kék-fehér csempék a hatalmas elszívó és a fali kövek igazán vidékies hangulatúvá varázsolták ezt a konyhát.





Ebben a konyhában az tettszik, ahogy a burkolólap felmászik a hátsó falra. Jópofa és hangsúlyos elem lett, így egyszerű konyhabútort is választhatsz.





Rusztikus erezetű dió, roszdamentes acél és selymes fényű fehér együttese jellemzi ezt a modern hangvételű konyhát. 





A vastag munkapultok, a faajtók és a menyezet, a simított beton padló és a fekete felületek egy nagyon szép egyszerű kompozíciót alkotnak.





Fém dobozok itt-ott, mindegyik egy-egy konyhagépet rejt. Jópofa és fiatalos. 




Betonból is lehet szépet alkotni! A munkapult egyetlen darabból készült, és ebben az enteriőrben, ehhez a födémhez és lépcsőhöz mást én el sem tudnék képzelni.
A konyha többi része teljesen jellegtelen, maximálisan a pultot hivatott kiemelni. 







Épített részletek: az elszívó és a pult a fal folytatásaként jópofa és rendkívül egyszerű megoldás. Aki nem vezet nagy háztartást és beéri pár edénnyel, tányérral, annak elég ez a pár kosár és polc is.





Ebben a konyhában az épített - vakolt és festett - polcrendszer látványos megoldás. Még a sütő is ide került. Jópofa, és a nagy előnye, hogy mind a modern lakásokban, mind a rusztikusabb vonalat követőkben megállja a helyét.




Néha piros hangulatom van, ez a konyha is tetszik, no és a klasszikus tűzhely, a tárolók is. A konyhasziget pepita pultja pedig nagyon jól eltalált részlet ide.



Ez az az  egyik szín, amit nagy mennyiségben - hát finoman fogalmazva - nem kedvelek. De érdekességnek bemutatom, nem tudom kinek jut eszébe erről a színről a főzőcskézés, max. a pillecukor.





Cukiságfaktor: bizonyos részletek nagyon aranyosak, zsúfolt, de az összhang az megvan.








Képek forrása: pinterest.com




































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése