2013. február 22., péntek


ALUDJUNK


talán nem illik, de most bekukkanthatunk jó pár hálószobába, elcsenni egy kis trükköt, vagy csak úgy inspirálódni.
Az éjszakai alvás nagyon fontos, és nálam a nyugodt alvás egyik feltétele, hogy rend is legyen körülöttem, tiszta vasalt ágyneműbe bújhassak. Próbáltam Nektek úgy összeállítani ezt a bejegyzést, hogy minél színesebb legyen, de biztosan állíthatom, hogy a hálószoba témát is folytatni fogom.

Az egyik nagy kedvencem a kockás, így első látásra beleszerettem ebbe az enteriőrbe. A kárpitozott fejtámla és a kispad nagyon eltalált részlet. Elegáns, ugyanakkor vidékies és hétköznapi is. Jó is lenne itt felébredni és kisétálni a kertbe egy ilyen napsütéses reggelen. 






Nem mindennapi részlet a létra mint éjjeli szekrény, viszont így több mindent tudsz rajta tárolni.





Ha nincs az ágyadnak fejtámlája, ne ijedj meg, mert máshogy is adhatsz neki keretet. Itt a sötét falra stencilezett motívum dobja fel a hangulatot, persze ha nem bízol a kézügyességedben és nem mersz nekiállni festeni, használhatsz falmatricát is. A kis fényes hordószerű éjjeli szerény szinte észrevétlenül bújuk meg.






Csak egyetlen falfelületen használt design tapétával és egy csillogó fali dísszel is elvonhatod a figyelmet arról, ha nincs fejtámlája az ágynak.




A klasszikus páros, a fekete-fehér a hálóban is arathat. A kislámpaként szolgáló, belógatott csillár és a két hatalmas padlóra állított tükör nagyvonalúságot kölcsönöz ennek a szobának.
Szerintem a lebegő polcok már nem kellenének ide. Ti mit gondoltok?






Ez a tükör, egyszerűen nagyszerű! A fehér hálót kicsit felvillanyozza az egyetlen fekete antik stílusú szék. 




Nagy rajongója vagyok az ilyen faragott táblaképeknek, és azt hiszem ez talán érthető. Olyan finomságot csempészett ebbe a hálószobába ez az egyetlen különlegesség, hogy ide szerintem már csak az egyszerű és fehér kiegészítők mehetnek be.






Itt még a falon is lehetne feküdni. Nagyon tuti kis ötlet párnákat erősíteni a falra. A puritán foglalat-villanykörte pedig remek választás. Részemről hatalmas gratula a kiagyalójának!





Kórházi vaságy? Hát nem is tudom, nekem bejön ez a kis sarok. Most az jutott eszembe, hogy jó is lenne, ha ilyen lenne egy kórterem.





Vaságy, kovácsolt változatban. Egy időben nagy divat volt, és vannak akiknek teli van a lakásuk kovácsoltvas bútorokkal. Én ezt is csak mértékkel szerettem, és pont ezért választottam be az összeállításba  ezt a képet is, mert nem vitte túlzásba, és láthatjátok, hogy igenis helye lehet a lakásban egy-két ilyen típusú bútornak is.





Nagymamám házában mindig a gerendás mennyezet tetszett a legjobban, pedig akkor még gyerek voltam. Az itt lakók a gerendát mint keretet használták. Az éjjeli szekrényke sem egy megvetendő darab. 






Rusztikusságból ötös. Vakolatlan fehérre festett tégla fal, egyetlen darab farönkből, hosszában kiszelt fejtámla, a frappáns módon kitalál kis lerakóval olyan nagyon tetszik, hogy nagyon, nagyon.





Modern baldachin. Ez még elég egyszerű darab ahhoz, hogy megtaláljam benne azt ami miatt tetszik. 
Te aludnál itt?






Hálófülke. Kuckós, hívogató, csak ne belülről kelljen éjszaka kimászni.




Robusztus, de valamiért azt érzem, hogy működhet ez a feltételezett oldalfal kijelölés, pl. egy olyan lakásban ahol minden egy légtérben van. Egyébként csak egy méretes hálószobába téve tudom elképzelni.




Gyűjtögetésre fel! Kirándulj egyet, közben szedj pár vastagabb kiszáradt fa ágat, nagyjából összegombócozott alufólia-galacsinnal dörzsölgesd le róla a magától leváló fakérget, fertőtlenítővel mosd le, majd alaposan szárítsd ki. Ha mindezzel megvagy, kend át 2-3 rétegben selyem fényű, vizes bázisú lakkal, csavarozd össze a képen látható módon vagy ahogyan neked tetszik, és használd fejtámlaként. Ha találsz egy szép farönköt, mindjárt megvan a kis asztalka is ahová a lámpádat teheted.






A lámpát be is építheted az ágyadba, a kényelem kedvéért persze kapcsolóstul.






Természetvédők előnyben! Ez a bútor újrahasznosított fából készült. 






Jópofa megoldás, ha lábak helyett egy strapabíró kötél tartja az ágy egyik végét.






Egzotikus hangulat, szép részletek.






Egy paraván lehetséges felhasználása. Nálam egy hasonló, rózsafa színű, kézzel faragott indonéz paraván az eredeti szerepét tölti be, de ez a megoldás is nagyon jó, a zebra trófeától eltekintve.






Egyszerű, modern hálófülke, lebegő ágy és beépített világítás - a kis hasábok a falon - megoldással kivitelezve.






A kis tetőtéri zug, világos és hívogatóan otthonos. A tető síkjának a szimmetriáját követi a berendezés is, ettől még harmonikusabb lett.





Az új építésű lakások nagy részénél nagy divat félszobákra osztogatni az alapterületet, pedig sokszor szinte tanácstalan az ember, mert nem lehet velük mit kezdeni. Hálószobára itt egy jó megoldás. A falra újrahsznosított faanyag került.



Klasszikus japán háló, tatamival, futonnal és az elmaradhatatlan rizspapíros tolóajtóval. Megjegyzem, napközben a futont és az ágyneműt a szabadban szellőztetik, mivel a párás levegő miatt a tatami bepenészedhet ha takarva van. (Ez a szoba elég nagy, mert egy átlagos méretű a 6 tatamis.)










Japán ihlette süllyesztett ágy. Még a bonsai is megvan.


Szintén japán ihlette hálószoba, torikat imitáló fejvég, és hatalmas pénz érmék a falon (pici feng-shui).





Fehér és letisztult formák.




A köríves baldachinnak köszönhetően - amely egyben tükör is - egészen különleges lett ez kis háló.








Fotók: pinterest
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése