2013. február 20., szerda


"HOME OFFICE"

napjainkban elég elterjedt otthonról dolgozni. Ilyenkor jó ha van egy erre a célra kialakított rész a lakásban. Aki szerencsés annak elegendő hely áll ehhez a rendelkezésére, de nem mindannyian vagyunk így vele.

Ebben a tágas dolgozóban biztosan mindennek van hely, így a lakás berendezéséhez igazodva nem zavaró ha a nappali egyik sarkát foglalja el, mivel a polcokra helyezett dísztárgyaknak, képeknek köszönhetően inkább otthonos mint irodás. A menyezeti ventillátor pedig cseppet sem észrevehetetlen, csodás darab.








Ha a polcra merőlegesen a térbe forgatod az asztalt, minden szem előtt van amit a polcon tárolsz. Egy kényelmes szék, egy csokor virág és mindjárt jobban érzed magad az irodádban.  


Szimmetria, légies polcok, tükröződő felületek és egy süppedős füles fotel. Aki itt dolgozik az biztosan élvezi minden percét. 




Megismételhetetlen, de nem utánozhatatlan. A példán felbuzdulva kereshetsz egy szép darab fát, végy hozzá tartókonzolokat, jópofa lábakat és egy neked tetsző széket. Ha polcra is szükséged van akkor csakis az alapötletet duplikáld.  




Ezt az ötletet akár a tinik szobájába is lophatod. A falra felírhatják a fontos képleteket, megjegyzendőket.
Dolgozószobaként is remekül funkcionálhat, és nincs többé szükséged post it-re sem.




Van egy csodaszép, esztergált lábú, régi asztalod? Nosza kezdj vele valamit a dolgozórész kialakításakor. A Philippe Starck által tervezett Ghost szék tényleg szellemként van jelen.




Falfülke beépítése dolgozós módon. Az ajtók gyorsan elrejthetik ha kupi van, de tárgyalni jön hozzád valaki.




Itt egy kis lábfelhúzós bekuckózásra is lehetőséged nyílhat. A vödör nekem nagyon kilóg onnan, amúgy a többi rendben van.















Ha külön irodát szeretnél, ami nem a nappali része, akkor ez jó megoldás lehet. Nyitott, nem lesz egész nap klausztrofóbiád, de mégis egy kis különálló helyiség.













Ketten is vagytok, nincs sok helyetek és asztal is csak egy van? Ilyen módon kialakíthattok mindkettőtök számára egy-egy remek kis helyet. A polc oldalán a kosarakban rengeteg mindent tárolhattok.



Gyorsan valami praktikusat? Az asztallap egy régi ajtó, a lábak pedig mint láthatjuk akármiből lehetnek. Az "asztallap" azért biztosan nem túl stabil így, és a sima munkafelületről sem lehetsz bebiztosítva.




Nagyon csajosra sikeredett az eredmény. Kották és virágmotívumok együtt, no meg ami még akadt.






Egy régi írószekrényt felújítva. kiegészítve egy klassz kis régi székkel hengulatos kis helyet hozhatsz össze a munkához. 




Ha bárhol van egy kis zug, akkor máris megoldott a dolgozósarok kialakítása. Ha a falszínnel megegyező bútort használsz, megmarad a tágasság érzése is és így egy szuper irodai székkel feldobhatod az egész enteriőrt.




A lehajtható asztallapnak köszönhetően ez egy frappáns megoldás a dolgozórész kialakítására. 




Egy kis zug az ablak előtt? Egyetlen méretre szabott asztallap, tartókonzolok, egy szék és máris kezdődhet a munka. Azért az árnyékolásról ne feledkezz meg.






Ha már végképp nincs más mód, és több hely, egy beépített szekrényt, vagy egy sima ruhásszekrényt is átalakíthatsz egy csöppnyi irodának. Nem is rossz, ugye?






Fotók: pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése