2013. február 25., hétfő

 LÁNYOS SZOBÁK

Kisfiam van, de azért sejtem mire is lehet szüksége egy kis hölgynek ahhoz, hogy egy igazi lányos szobája legyen. A padlótól-mennyezetig rózsaszín és fordos, habos-babos csupa "ragacs" szoba nem áll túl közel az ízlésemhez. És szerintem nincs is igazán szüksége egy lánykának sem annyi émelygősségre.

Pár jól eltalált részlet, minta és szín - még ha az egyébként rózsaszínű is, mert miért is ne lehetne az - igenis elég egy egyszerűen kialakított enteriőrbe, mint ahogy ez a kis fehér vaságyas szobácskán is látszik. Azonos szín árnyalatok, különböző minták és már mindjárt nem is lesz unalmas a tér.





A világoskék a lányok szobájában is megállja a helyét. Pasztell színre lemázolt ágy, dekoratív girlandok, egy szép kis függöny, és persze szolidan pasztell, virágos ágytakaró ... ha sok a baba és egyéb limlom, dugj pár fonott kosarat, ládácskát az ágy alá, azokba elpakolhatod.






Nem szeretem a csúnya, lakkozott, fenyő színű lambériázott falakat.
A képen látható szobában azonban a fával burkolt fal nagyon szép és egyben otthonossá varázsolja a teret. Jópofa kiegészítők, használati tárgyak teszik még teljesebbé az összhatást.




Nem új keletű az, hogy a fehér ennyire tetszik. Egyszerű, és szép, bár az én ízlésemnek ez túl homogén, és tennék ide pár színes kiegészítőt, főleg mert a gyerekeknek igenis szükségük van  szín ingerekre is. A kép sarkában már felbukkan, de a következő képen teljes egészében látható a kis kuriózum ami miatt úgy ahogy van nagyon bejön.






A régi iskolai tanuló padokra emlékeztető darabbal, az íróasztalt helyettesíthetjük. Stílusában és színében remekül passzol ide.






A kislányok imádják a hercegnős, királylányos baldachinos ágyakat. Egy szép ág és pár méter szép textil segítségével egyszerűen teljesíthetjük a kívánságukat, és még egyedi is lesz.











Ismét fehér. De úgy ahogy én szeretem! Picit megbolondítva, nem egyhangúan unalmasan.





A piros-fehér csíkos csavart nyalókákra  emlékeztet ez a szoba, ágyneműnek biztosan nem csíkosat választottam volna. de a mennyezet az király! Jó pár kiegészítő elkelne még ide, hogy igazi gyerekszoba legyen belőle, de az alap jól indul.






Színes pöttyök és pillangók. Ha nem akarsz sokat alakítani, akkor cseréld le az ágytakarót és vegyél pár tasak falmatricát, vagy festéssel varázsold elő ezeket az apróságokat.





Narancs, elég vidám és elég csajos is. A különböző árnyalatok megmozgatják a teret és a fantáziát.
Virágos tapétából oroszlán? - Miért is ne!





A barna alapvetően fiús szín sokak szerint, de azáltal, hogy kockás a tapéta a falon, és hogy ilyen faragott bútorok sikeredtek ide, cseppet sem mondható fiúsnak. Különben sem jön be minden lánynak a rózsaszín, a lila, a piros és a hasonló színek.




A kockás ezúttal az ágyon. A kis piros fiókos szekrényke nagyon kis csajszissá varázsolja ezt a szobát.






A rózsaszínhez a szürke remekül passzol. A falfestés dekoratív színes háromszögei visszaköszönnek a fejtámla mintájában. 





A zöld fal jó választás a babás rózsaszínű bútorokhoz, és az egyszerű csíkos ágyneműhöz. A virágos szőnyegben is felbukkan a fal színe. A légies tükörből készült pillangók teszik teljessé a képet.





Sárga. Napfényes és üde hatást kelt még borús időben is. A sok-sok pasztell szín pedig jól kiegészíti a fehéret és kerek egésszé varázsolja a berendezést.





Ez akár uniszex szobaként is működhet, mert az alap se nem lányos, se nem fiús. Szerintem ez a szoba még nincs teljesen készen, de amiért megragadta a fantáziámat, az a fának álcázott létra. Jópofa és hasznos.





Azért loptam ide nektek ezt a képet, mert az aprócska vaságy mögötti falfelületekre egy terebélyes fa került, amelynek nem csak festett, hanem térbe nyúló igazi ágai is vannak. Lehet utánozni!




Egy másik fa, rendkívüli összhangban az ágytakaróval.  





Emeletes ágy csajsziknak nem szokványosan. És még azt mondják, hogy a lányok nem szeretik az autókat? Hát ez ellen tuti nem lenne kifogása senkinek!




fotók: pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése