2013. február 7., csütörtök


Szívecskék a lakásban? naná!

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nálunk a kiskorú szereti a legjobban ezeket az  "importált ünnepeket", no meg én, mert akkor ismét eljön egy újabb alkalom, hogy picit szétvariáljam az agyam a lakásban (is). Első "bálintos" bejegyzésem ezért is a lakás dekorálásáról szól, no meg mit is várhattok egy lakberendezőtől? 

Az ilyen múló alkalmakra nem igazán szeretek sok pénzt költeni, így az ajánlott ötletek sem igazán kerülnek sokba, ráadásul szeretem felhasználni a már meglévő dolgaimat is, ezen a napon minden a szívecskékről és a pirosról szól nálam, de ez nem azt jelenti, hogy ne lennék oda a csak egyszínű fehér enteriőökért és dekorációkért, ezért azok is szerepet kaptak. Mint mindig, amikor lakást dekorálok, nagyon figyelek az összhangra és arra, hogy ne legyen émelygősen sok azért abból a szívből, csak módjával és finoman. Ezt ajánlom nektek is! 

A gyerekeket is be lehet vonni a díszítésbe, szerintem a girlandok elkészítése számukra sem ördöngős feladat, rendkívül mutatós és remekül lehet vele haladni! Egy külön bejegyzésben ahhoz is adok több ötletet, hogy mit lehet még velük együtt kreatívkodni.

Most íme a lakásdekorációs ötlet és kiegészítő ajánlatom:

Piros vagy fehér? Lehet akár mindkettő, a kanapén összebújva  egy romantikus film nézése közben  biztosan finom érzés bebugyolálni magunkat egy ilyen szépséggel.

Ha már a kényelemnél tartunk akkor folytassuk a párnákkal! Biztosan van egyszínű párnahuzatod  amelyeket dekorálhatsz különféle feliratokkal, hobbi boltokban kapható textilfesték és sablon segítségével egyszerűen kivitelezhető, festés és száradás után vasalóval kell csak fixálnod és már készen is van az sk valentin meglepi.

Az egyszínű párnahuzaton remekül mutatnak a piros anyagból kivágott különböző  méretű szívecskék, elég őket  ideiglenesen odavarrni, így ha meguntad, egyszerűen eltávolíthatod.

Vedd elő a gombos dobozt és Hamupipőke módjára válogass gombot, vagy bízd a csemetédre a színek szerinti válogatást (ez jó móka lesz neki is)! Némi türelem, egy kis kézügyesség és könnyedén varázsolhatsz egy egyedi  dekorációt a kanapéra vagy a hálóba. Lehet, hogy nem a legpuhább megoldás, de mindenképpen mutatós.

Az egyik nagy kedvencem! Csupán laza szövésű anyagra és néhány méter piros szalagra van szükség ehhez a párnahuzathoz. Egy ún. zsákvarrótűvel, fel-le öltögetéssel alakíthatod ki az előre megrajzolt szív formát, miközben a szalagot igazgatod az öltések után, hogy mindenhol szép egyenletes maradjon. Ha a masni a felső szélén van úgy is tuti jól fog kinézni.

Gombokkal kicsit másképpen. Ez a verzió egyetlen  piros  gombocskát tartalmaz csupán , mégis  megadja az alap hangulatot ehhez a naphoz, vagy inkább méltón befejezi?


Én személy szerint imádom a hálószobában a sok-sok párnát, különféle egymással passzoló huzattal, ilyen alkalmakra talán  be lehet vállalni egy ilyen kis vidékies kockás szívet is, nem?
Egyszerű de nagyszerű!A hófehér emeli ki leginkább a pirosat. 

Miért is ne változtasd meg néha a már kissé unalmas bekeretezett képet ?  Nincs is másra szükséged, csak sok-sok szívecskére amit félbehajtva ragassz fel egy dekorkartonra. A méret a türelmedtől, no meg a képkeretedtől is függhet. Amit ne felejts el, hogy csak a szívecskék egyik felét ragaszd fel és ezúttal a képet takaró üveget ne tedd vissza, mert elveszíted a 3D hatást! 

Unalmas kép lecserélése kicsit másképp: akár szív formát is alakíthatsz  rúzsozott ajak lenyomatokból.
 Abban biztos lehetsz, hogy a párod ezek után magára is kér majd ennyi puszit!

Szív formára alakított szöveg, ezt kár is lenne bármivel színezni, de ha  nem kedveled ezt a puritán egyszerűséget, a betűket  pasztellkrétával utólag még plasztikusabbá teheted, vagy használhatsz  pirosra festett alapot a felragasztás előtt. Hobbiboltokban beszerezhetőek a különféle nagyságú előre kivágott betűk és az alap is.

A kék-sárga áruházban találhatsz ehhez a kerethez natúr változatú alapot, kis fűrészelés a sarkak lekerekítéséhez,  csiszolás, festés , némi scrapbook papír szívecske és egy szívhez szóló üzenet vagy idézet. Ha a keretre nem ragasztasz szíveket, akkor a szöveg helyén egy keresztszemes hímzett szívet is el tudok képzelni, és úgy később kerülhet a helyére egy közös kép rólatok.

Ha már a bejáratnál ez a hangulat fogad, akkor tuti biztos a romantika.

Nekem a legjobban bevált az egyszerű natúr ágakból csavart koszorú alapom, hiszen azt drótozok, ragasztok rá amihez éppen kedvem van és az aktuális évszakhoz, ünnephez igazíthatom.
A szívek lehetnek papírból kivágottak is, ezt a kis zászlós girlandot sem túl bonyolult feladat összehozni.


Egy egyszerű papírkarikára ragassz kisebb-nagyobb,  különböző papírból kivágott szívecskét.
Ajtódísznek a legmegfelelőbb!


Régi újság vagy kotta - persze kartonra ragasztva - és az abból kivágott  63 db szív remekül kiemeli azt az egy pirosat. Dupla oldalú ragasztóval ideiglenesen rögzítve, később majd el is távolíthatod a falról. Ha a szív alá távtartót használsz még látványosabb lesz az eredmény.

Girlandot mindenhová! (csak alvás közben ne hadonássz )

Pár méter spárga, némi piros karton és ragasztó. Egyszerű, rusztikus de ugyanakkor légies hatást is eredményez.

Tovább erősítve a rusztikus vonalat, kicsit ugyan időigényesebb, de nagyon szép  megoldás.
 Ugye, hogy nem kell mindennek pirosnak lennie még ilyenkor sem?

Egy másik remek példa a piros mellőzésére: a fiókban lapuló csecsebecséket is kiteheted ilyenkor! Hogy még nincs ilyened? Akkor ideje készíteni egy párat! Elő a hímzőfonalakkal, és a párod monogramjával már kezdheted is. Illatos változatot is készíthetsz, ha potpourival töltöd meg.
Egy ilyen masnis, drótból  tekert szív szinte kívánkozik ide.

Jégkockatartó segítségével készíthetsz pici úszó gyertyákat olvasztott viaszból.
Egy ilyen dekorációval a kedvesednek szánt virág is meg van oldva, 100%, hogy ilyet még nem kapott! 
Ezzel tutira nyerő leszel! Aranyos kis kaspóban hagymás dísznövények.  Most éppen szezonja van, így sok helyen beszerezheted. A pöttyös-spárgás szívecskék díszítik addig amíg virágba nem borul, és garantáltan tartósabb mint akármelyik vágott virág.
A gyertyafény  is hozzátartozik a romantikához , ha egyszerű a vacsorasztal,  végy elő egy sima fehér gyertyát,  vágj ki egy kis szívecskét, és színes spárgával a gyertya köré tekerve máris kész a dekoráció. Masnival vagy dekorációs ragasztószalaggal is díszítheted.


Kartonból vágj ki 2cm x 8 cm-es darabokat, mini tűzőgéppel rögzíts őket egymáshoz a képen látható módon. Akármilyen hosszú girlandot készíthetsz így, ha közben váltogatod a színeket úgy is jól mutat.
Ezt a technikát alkalmazva két kisebb girlandot egymáshoz ragasztva ilyen ajtódíszt is készíthetsz.




Lánc? Miért is ne! A 2cm x 20cm-es darabokat először középen félbehajtva a papír két végét összetűzve formás kis szívecskét kapsz, ha láncszerűen egymásba kapcsolod őket, bárhol fellógathatod a lakásban.


Köszönöm, hogy velem tartottál!

A képek forrása a pinterest.com, a bhg.com és pár saját ötlet kivitelezve. 











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése